Viner i Catalonia

 

7. - 10. november 2013

Vi smakte mange viner i Catalonia, men vi gjorde få notater. Under har jeg listet opp vinene med bilder og litt informasjon

1. Tortello - Cava

Spania


På vei hjem etter lunch stakk vi innom en bar rett ovenfor hotellet og delte en flaske Cava. Vi måtte jo feire at turen var i gang :-)







2. Parellada Charles Andreu 2011

Spania - Conca de Barberà

100% Parellada

En frisk og god hvitvin til å begynne med. Smak som domineres av eple og sitrus.








3.Rexach Baques

Spania - Cava

Xarel·lo, Macabeu, Parellada

En frisk Cava. Smak av eple. Meget god cava!!





4. Solá Fred Rosat

Spania - Priorat

90% Grenache, 10% Syrah

Fantastisk farge på denne rose-vinen. Ganske lang ettersmak.







5. Josep Foraster Trepat 2011

Spania - Conca de Barberà

100% Trepat

Kveldens og en av turens høydepunkter. En rødvin laget av 100% Trepat som er kjent som en rosevins-drue. Spennende lukter av blomster og urter. Røde bær og krydder i smaken. En spennende vin!




6. L’Oratori

Spania - Emporadà

Ledoner, Cabernet Savignon, Carignan







7. Cartesius

Spania - Emporadà

50% Grenache, 30% Cabernet Savignon, 20% Carignan

Nok en spennende vin med mange lukter og smaker. Kaffe, krydder og blomster (?)






  1. 8.Noster 2009

Spania - Priorat.

70% Grenache, 25% Samso, 5% Cabernet Savignon

Røde bær, plummer og vanilje. En god vin som vi tok 3 flasker av på tapasresturant den andre kvelden. Fra et av priorats eldste vinhus.






De neste 3 vinene var fra vinyes domènech (www.vinyesdomenech.com). Siden var nede når jeg skrev dette. Sjekk f.eks. denne: http://www.vinissimus.com/es/bodegas/index.html?id_bodega=vdom


9. Rita 2011

Spania - Montsant

60% Hvit Grenache, 40% Macabeo

Oppkalt etter Juan Ignacio’s kone. Dette var en frisk og god hvitvin som vi fikk smake på gården. 2001 var spesielt god og ettertraktet. Han hadde bare noen få flasker igjen, så denne fikk vi ikke kjøpe med oss.



10. Bancal del Bosc 2012

Spania - Nontsant

Grenache, Cabernet Savignon, Syrah

Relativt mild og balansert vin. God, men mangler «bittet» som vi fant i Furvus.






11. Furvus 2010

Spania - Montsant

Hairy Grenache, Merlot

Spennende vin som lukter av skog, røde bær og plumme. Å smake denne vinen etter å ha gått mellom vinrankene var spesielt. Leirjord, skog og utsikt mot havet. Værhadt og langt fra nærmeste vei. Litt sånn smaker vinen også, bare litt mer tilgjenglig :-)





12. Serra del Priorat 2012

Spania - Priorat

60% Grenache, 20% Carignan, 20% Cabernet Savignon og Syrah

Denne vinen fikk vi servert til en god tapaslunch på «Les Figueres» i Gratallops. Vinen kommer fra gården som resturanten drives på, og vi fikk ta en titt i vinkjelleren etter mat :-)




13. Font de la Figuera 2009

Spania - Priorat

60% Grenache, 10% Carignan, 30% Syrah, Mourvedre og Cabernet Savignon

Nok en vin fra samme vingård, og nok en god Priorat. Ble servert sammen med hovedretten som var Pølse for noen, og lam for andre.







14. Finca Dofi 2003

Spania - Priorat

Grenache, Cabernet Savignong, Syrah og Merlot

En av turens høydepunkter!! Vin fra en av Priorats høyest ansette produsenter Àlvario Palacios

Opplevelsen av å gå i de skiferfyllte bakkene i Priorat og nyte et glass vin sittende på en trestokk mens man nyter solnedgangen er spesiell!!






15. Rita 2012

Spania - Montsant

60% Hvit Grenache, 40% Macabeo

På resturant i Falset på kvelden fikk vi vinmenyen for å velge en hvitvin. Med de gode minnene fra vinyes domènech bestemte vi oss for å prøve 2012-årgangen av Rita. Et godt valg til den gode maten.







16. Pater 2008

Spania - Montsant

100% Grenache

Vi lot servitøren anbefale de neste to vinene for oss.

Røde bær, kakao og balsam. En god vin som var en av Ivars favoritter på turen.







17. Artigas 2008

Spania - Priorat

70% Grenache, 25% Carignan, 5% Cabernet Savignon

Sorte bær og plumme i lukten. Smaken går mer i røde bær og fat. Blyantspiss og pepper.








18. Dolc d’orto negre 2010

Spania - Montsant

Grenache og hairy grenache

En søtvin til desserten. Meget god vin til å avslutte en nydelig middag!










Resten av vinene smakte vi på vingården Edetaria i Terra Alta (edetaria.com)

Vi fikk først en tur i markene sammen med Nani. Vi så på jordsmonnet og på druene. Her hadde de bl.a. podet Grenache på gamle Cabernet og Merlot planter. Vi fikk 3 hvite og 3 røde + en dessertvin.


19. Via Terra Hvit -

Spania - Terra Alta






20. Edetana Hvit

Spania - Terra Alta

50% Grenache, 40% Viognier, 10% Muscat petit grain









21. Edetaria Hvit

Spania - Terra Alta

85% Grenache, 15% Macabeu










22. Via terra rød

Spania - Terra Alta











23. Edetana rød

Spania - Terra Alta










24. Edetaria rød

Spania - Terra Alta

60% Grenache, 30% Syrah, 5% Carignan, 5% Cabernet Savignon









25. Edetaria - søt

Spania - Terra Alta

100% Syrah









Det er et sørgelig faktum at vi lit alt for mange halvfulle flasker stå igjen etter smakingene, men ser du på antall flasker (fordelt på 4 dager) forstår du sikkert hvorfor :-)