Vinsmaking

Adriaterhavet

Morten valgte vinområder rundt Adriaterhavet som tema denne kvelden. Vi smakte 6 hvite viner fra Italia, Kroatia og Slovenia. Viner med stor variasjon og god kvalitet!


Vivoda Malvazija 2017 – Pris 159,-
Kroatia
100% Malvasia

En frisk vin med lukt av eple, sitrusor moden gul frukt. Hint av grønn te? Smaker gult eple, grapefrukt, urter og litt brent. Noe smøraktig/oljete munnfølelse.

Terningkast: 4


Pieropan Soave Classico 2018 – Pris: 150,-
Italia – Veneto
85% Garganega, 15% Trebbiano

En flott terrassevin! Lukter som pære (pærebrus), sitrus, blomst, mandarin og «juicy fruit» tyggegummi. I smaken fant vi også pære, lime/sitron, gult eple, blomst og noe vegetalt.

Terningkast: 5


Vicari Verdicchio del Pozzo Buono 2017 – Pris: 170,-
Italia – Marche
100% Verdicchio

Gul frukt, pære, nøtter, gress, fersken, smør og anis i lukten. Veldig god munnfølelse! Eple, sitrus (grape), mandel, fat/røyk, anis og smør. Denne har vært gjennom malolaktisk gjæring. En flott vin!

Terningkast: 5


Poggiobello Friulano 2016 – Pris: 190,-
Italia – Friuli
100% Friulano

Friuli er området i Italia som ligger tettest opp mot Kroatia og Slovenia. Denne lukter moden gul frukt, fat, moden ost og petroleum. Også noe smør og sitrus. Smaker av grønt og gult eple, honning, smør, sitrus og tropisk frukt.

Terningkast: 4


Guerila Retro 2016 – Pris: 250,-
Slovenia
40% Ribolla, 20%, Zalema, 20% Palomino, 20% Malvasia

Denne har lagt noen dager sammen med skallkontakt, noe som gir den oransje fargen på vinen. God intensitet av honning, krydder, moden ost, honningmelon, vanilje og mandarin. Noe juleaktig krydder. Lett munnfølelse med smaker av melon/gul frukt, honning, fersken, urter, blomster og en bitter smak som minner om druestein.

Terningkast: 3


Reia Poanta 2015 – Pris: 250,-
Slovenia
50% Ribolla, 25% Sauvignon Vert, 25% Malvasia

Denne er også laget med skallkontakt, og har den samme oransje fargen som den forrige vinen. Det er allikevel stor forskjell på de to vinene. Denne er elegant med lukter av appelsinskall, krydder, fersken, plommer, granateple, honningmelon, oliven og smør. Konsentrert smak av gul steinfrukt, sviske, dadler, appelsin, malt og parmasan. Noe snerp og bitterhet. Smør og petroleum. Lang ettersmak.

Terningkast: 5


Spennende viner denne gangen også! Vi har vel ikke smakt viner fra Kroatia eller Slovenia i vinklubben før. Noen av vinene i kveld vil passe godt som matvin, og spekteret strakk seg langt!

Etter smakingen serverte Morten først reker før han avsluttet med et ostefat.

Hos Morten

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »