Vinsmaking

Rosè fra flere land

4. juni 2023: Gammelt innlegg lagt inn med ny layout.
Karl Petter valgte rosè som tema denne gangen. Håpet var at vi skulle få en ekte terrasse-smaking, men været var ikke det beste.

Vi startet med en vin fra Provence og beveget oss lengre og lengre vekk geografisk sett. Men var det like stor forskjell i smak?


Dom. La Suffrene 2012 – Pris: 152,-
Frankrike – Provence
80% Mourvedre, 10% Cinsault, 5% Grenache, 5% Carignan

Orangerød farge. Typisk for den rosèvinen vi fikk servert når vi var i Provence. Mange spennende lukter; Bringebær, skifer, nøtter, fersken, pære og honning ble slengt ut. En lettdrikkelig vin. Karakterer fra 3 til 5.

Terningkast: 4


Bois Gentil 2011 – Pris: 141,50-
Sveits – Vaud
85% Gamay, 15% Pinot Noir

Vår første vin fra Sveits!
Lukter røde bær og litt brent? Søt.
En ganske konsentrert rosè med smak av bringebær og eple. En vin de fleste nok vil like uten at den har for mye særpreg.

Terningkast: 4


Rosaura 2011 – Pris: 145,-
Italia – Campania Benevento
100% Aglianico

Nesten helt luktfri sammenliknet med de to første. Fornemmelse av lær og søte bær.
Ganske anonym i smak også, men litt mer sitrusfrukt i denne.

Terningkast 3


Quinta da Giesta Touriga Nacional Rosè 2011 – Pris: 109,90-
Portugal – Beiras
100% Touriga Nacional

Urter og blomster i lukten. 
Kveldens best likte vin på det jevne (alle var enig om 4).
Fruktig og urteaktig smak. Passe frisk og passe fyldig. I det hele tatt en vin som det er lett å like.

Terningkast 4


Beringer Zinfandel – Pris: 99,90-
USA – Carlifornia
100% Zinfadel

En alkoholsvak vin med bare 9,5%. Lukten preget av søte drops, pære og honning. Smaken var også søt, og panelet var enige i at denne sikkert passer godt til sterkt krydret mat. Terningkast 1 – 3.

Terningkast: 2 (+)


Richmond Plains Nelson Vin Gris 2011 – Pris: 180,50-
New Zealand – Nelson
100% Pinot Noir

Ferskenfarge. Det ble litt diskusjon om dette faktisk er en rosè, men det er det altså. Lukten er preget av fat / røyk. Når det kommer til smaken var denne nesten litt bitter. Fortsatt røyksmak, og noe kvae / balsamisk.

Terningkast: 4


Ekstravin:  Muller Schilcher Ried Burgegg 2011
Østerrike – Steiermark

En ekstravin som vi tok etter smakingen, til maten.


Hos Karl Petter

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »